taalkeuze skip

nederlands · deutsch · english

Tijdelijk pootjebaden op de Vijzelgracht 

tijdelijke inrichting van de openbare ruimte op de Vijzelgracht te Amsterdam

»Mannen op de brug en kinderen op het water«, zomaar een dichtregel op de Vijzelgracht. Leerlingen van de basisscholen De Avonturijn en De Kleine Reus brengen met hun dichtregels het water weer tot leven. Gelukkig wel met verf, zodat niemand natte voeten krijgt. Na tien jaar bouwen aan het metrostation gaat het bouwterrein op de Vijzelgracht dan eindelijk weer open, al is het in tijdelijke vorm. In 2017 wordt de hele Vijzelgracht opgenomen in de zogenaamde Rode Loper, een route die loopt van het Damrak naar de Van Ostadenstraat in Zuid.

Onder begeleiding van Machiel Spaan van M3H architecten werd er gebrainstormd over de mooiste invulling van het terrein. De blauwe loper, of ‘Waterpad’, werd de definitieve keuze. Een ontwerp van kunstenares Nanda Lowitz en ontwerper Horst Grütering.

Met verfrollers en sjablonen – en talloze bussen rode, gele, groene en blauwe verf spoten zij de Woorden en Waterstroom, om zo de oorspronkelijke Vijzelgracht weer tot leven te wekken.

Twee jaar lang was iedereen welkom om zijn voeten in de Woordenstroom te zetten en de nieuw locatie van het metrostation te bewonderen.

In 2017 is de metro al zover gevorderd dat de Woordenstroom helaas al weer verdwenen is…

idee en concept:
Nanda Lowitz & horst4Dsign
ontwerp woordenstroom:
Horst Grütering
ontwerp waterpad:
Nanda Lowitz
uitvoering:
Nanda Lowitz & Horst Grütering in samenwerking met vrijwilligers
jaar:
2015
opdrachtgever:
Rode Loper Gemeente Amsterdam

 

 

 

laatste update 07.09.2017 15:32:31 · © horst4Dsign · URL: http://horst4dsign.nl/vijzelgracht/index.php
XHTML 1.0 strict OK proeflink